Поискай първа зима без строежи по морето

снимка на Иван Радев

Нито зимата, нито пандемията спират застрояването на едни от последните диви кътчета по Черноморието. Единствените, които можем да спрем застрояването на места като Синеморец, сме ние гражданите.

И в момента край Синеморец се строи. Цели 32 строежа са одобрени за поляните с гледка към устието на река Велека. Това се случва в разрез със закона и въпреки върнатия проект за общ устройствен план на община Царево.

Нека заедно поискаме държавата да спази закона и да спре строежите до приемането на Общ устройствен план на Царево и План за управление на Природен парк “Странджа”.

Нека да заявим, че тази зима трябва да е първата без строежи по подобни емблематични места по морето.

Само след няколко месеца пак ще е топло и пак ще можем да пътуваме. Ще имаме ли обаче къде да отидем?

Публикувайте своя пейзажна снимка от незастроено българско Черноморие в профила си във Фейсбук и Инстраграм.

Отбележете “Зелени Закони” и използвайте хаштаг #SaveSinemoretz

Изпратете ни снимката на office@zelenizakoni.com и ние ще подготвим персонализирана картичка, която да изпратите на управляващите и да поискате от тях спиране на строежите.

Снимка:

Вера Стаевска

Коментари

Влез или се регистрирай, за да можеш да коментираш

 


Проектът "Да си спомним да общуваме: граждани и политици в диалог по политиките за опазване на околната среда" се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е чрез повишаване на ангажираността на гражданите с околната среда и участието им при формулирането на политики да постигнем балансирано развитие и устойчиво използване на природните ресурси. https://www.activecitizensfund.bg

Дари