Новини от Селски райони

30 септември, дебат „Зелени закони" на Природа ФЕСТ – кой е зеленият дневен ред на гражданите?

Как можем да постигнем по-добри политики за природата? Интересуват ли те гражданите? А политиците?

От 2014 г. досега от „Зелени закони“ работим за експертно наблюдение на политиките за природата и връзка и разговор между гражданите и представителите ни, за да могат тези политики да защитават интереса ни. Традиционно организираме дебати по конкретни закони и теми между политици и граждани. 10 години по-късно ви каним на среща, в която водеща дума имат гражданите, за да кажат:

преглед

Отново избори - кои зелени приоритети ще търсим в предизборните програми

От 2014 г. насам екипът "Зелени закони" правим преглед на предизборните програми на парламентарно представените партии и ги съпоставяме с техните действия след изборите. Днес искаме още преди да прочетем програмите да посочим

12 приоритета, които ще търсим в партийните програми:

1. Картиране на всички дюни в специализираната карта по ЗУЧК и изкупуването на най- важните от тях по ПОС и актуването им като държавна собственост. 

преглед

Днес ще се проведе дебат между граждани и политици за Зелените закони на 48 НС

Дебат на тема “Зелените закони в 48-мото Народно събрание” ще се проведе днес (13.12.2022) от 17ч. до 19ч. в “Централен военен клуб” - бул. „Цар Освободител“ 7 гр. София с. Традиционният дебат на инициативата "Зелени закони" цели да създаде възможност за пряк диалог по приоритетите за опазване на природата между граждани и техните политически представители. Покана за участие е изпратена до всички парламентарни групи в 48 Народно събрание.

преглед

За да коментираш по темите е необходима безплатна регистрация.

Регистрирай се

 


Проектът "Да си спомним да общуваме: граждани и политици в диалог по политиките за опазване на околната среда" се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е чрез повишаване на ангажираността на гражданите с околната среда и участието им при формулирането на политики да постигнем балансирано развитие и устойчиво използване на природните ресурси. https://www.activecitizensfund.bg

Дари